MENU
Αναζήτηση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

CEPT/ECC

Η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations-CEPT) απαρτίζεται από τις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομείων. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μέλη σε θέματα εμπορικά, λειτουργικά, ρυθμιστικά και προτυποποίησης. Η CEPT διαθέτει σημαντικό αριθμό τεχνικών ομάδων εργασίας και επιτροπών, που επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

H Επιτροπή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Electronic Communications Committee-ECC) της CEPT αναπτύσσει πολιτικές και δράσεις, λαμβάνοντας υπόψη ευρωπαϊκούς/διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα, και επίσης, διαμορφώνει κοινές θέσεις και προτάσεις για τα ευρωπαϊκά κράτη. Παράλληλα, στοχεύει στην εναρμόνιση των διαδικασιών και τη χάραξη κοινής πολιτικής στη διαχείριση τεχνικών θεμάτων και την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στα κράτη μέλη. Το έργο της ECC υλοποιείται μέσω ομάδων εργασίας, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη.

Η ΕΕΤΤ συμμετέχει ως τακτικό μέλος στις ακόλουθες ομάδες:

Ομάδα Εργασίας για την Αριθμοδότηση και τα Δίκτυα (Working Group Numbering and Networks-WG Ν): Ασχολείται με θέματα όπως η ανάπτυξη πολιτικής στον τομέα της αριθμοδότησης, ονοματολογίας και διευθυνσιοδότησης, η πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων και προτύπων, καθώς και η ανάπτυξη κοινών θέσεων προς διεθνείς οργανισμούς, όπως η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union-ITU) και το European Telecommunications Standards Institute (ETSI). 

Ομάδα Εργασίας για τη Διαχείριση των Ραδιοσυχνοτήτων (Working Group Frequency Management-WG FM): Είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό στρατηγικής, την ανάπτυξη σχεδίων και την υλοποίηση μέτρων που αφορούν στη διαχείριση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στην Ευρώπη, σε επίπεδο χωρών μελών της CEPT. Το WGFM εκδίδει ειδικές κανονιστικές διατάξεις (αποφάσεις, συστάσεις και αναφορές) για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, εκτός από θέματα δικτύων σταθερών/κινητών επικοινωνιών. 

  • Ομάδα Έργου (Project Team-PT) 1: Κύριο αντικείμενο αποτελεί η εναρμόνιση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και των τεχνικών όρων χρήσης επίγειων συστημάτων ικανών να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών στις χώρες μέλη της CEPT. Στις συναντήσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών (ΕΡΑ) και διοικήσεων χωρών μελών της CEPT, εκπρόσωποι παρόχων, κατασκευαστών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

    Οι εργασίες επικεντρώνονται σε θέματα εναρμόνισης, διαυλοποίησης και τεχνικών μελετών συνύπαρξης για τις ζώνες ραδιοσυχνοτήτων δικτύων IMT, προετοιμασία ευρωπαϊκών θέσεων για την Παγκόσμια Διάσκεψη Τηλεπικοινωνιών για το ραδιοφάσμα (World Radiocommunication Conference-WRC) της ITU για δίκτυα IMT και θέματα που αφορούν στα επίγεια συστήματα που είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Mobile/Fixed Communication Networks-MFCN).

  • Ομάδα Έργου για τη Διαχείριση των Ραδιοσυχνοτήτων (Project Team Frequency Management-PT FM) 22: Επικεντρώνεται σε θέματα μετρήσεων και κανονιστικών ρυθμίσεων, σχετικά με την εποπτεία και τον έλεγχο του φάσματος. Τα αποτελέσματα των εργασιών υποβάλλονται προς έγκριση στο WG FM και στη συνέχεια, προωθούνται στην ECC για να υιοθετηθούν ως επίσημα έγγραφα (συστάσεις, αναφορές, οδηγίες).
  • Ομάδα Έργου για τη Διαχείριση των Ραδιοσυχνοτήτων (Project Team Frequency Management-PT FM) 44: Είναι υπεύθυνη για θέματα διαχείρισης φάσματος που σχετίζονται με κινητούς και σταθερούς επίγειους σταθμούς, που επικοινωνούν με δορυφόρους γεωστατικής και μη γεωστατικής τροχιάς, όπου συνήθως δεν απαιτείται χορήγηση δικαιώματος χρήσης ραδιοφάσματος. Με βάση τα εξαγόμενα συμπεράσματα, διαμορφώνονται οι αποφάσεις και συστάσεις της ECC για τη δορυφορική υπηρεσία.
  • Ομάδα για Θέματα Συμβατότητας Δορυφορικών Υπηρεσιών (Space Services’ Compatibility Issues-SE) 40: Ασχολείται με τεχνικά θέματα και ελέγχους συνύπαρξης, που σχετίζονται με κινητούς και σταθερούς επίγειους σταθμούς, οι οποίοι επικοινωνούν με δορυφόρους γεωστατικής και μη γεωστατικής τροχιάς.
  • Είδος δημοσίευσης