Page 89 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 89

    Σχήμα 7.1: Ολιστική προσέγγιση σχεδιασμού έργων της ΕΕΤΤ για το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων
Φορητός εξοπλισμός
Μεταφερόμενα Συστήματα Ραδιογωνομέτρησης (ΜΣΡ) & drone
Κινητοι Σταθμοί Εποπτείας (ΚΣΕ)
Σταθμοί Μέτρησης Ποιότητας Υπηρεσίας (DAB, DTV)
Εσωτερική οργάνωση και λειτουργία
        ΗF ΣΣΕ
Σταθεροί Σταθμοί Εποπτείας (ΣΣΕ) Δορυφορικό ΣΣΕ
Ασύρματο δίκτυο δεδομένων και φωνής
     ησή τους. Η συγκεκριμένη προσέγγιση αντανακλά την πάγια επιδίωξή της για βέλτιστη αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσμα­ τικότητα. Ειδικά τα έργα που αφορούν στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων (βλ. Σχήμα 7.1), συνιστούν στρα­ τηγική επιλογή που αποσκοπεί στην απόκτηση και λειτουργία συστημάτων, με τα οποία θα διασφαλι­ στεί πλήρως η αποτελεσματική εποπτεία και δια­ χείριση σε βάθος τουλάχιστον δεκαπενταετίας. Υπό αυτό το πρίσμα, τα προς υλοποίηση συστήματα, προκειμένου να καλύπτουν τις υφιστάμενες, ανα­ φυόμενες, αλλά και μελλοντικές (ευρυζωνικές) ανά­ γκες της χώρας, θα διαθέτουν τα αναγκαία τεχνικά χαρακτηριστικά και θα διασφαλίζουν διαλειτουργι­ κότητα σε ευρύτερα διεθνή δίκτυα, στο πλαίσιο της Electronic Communications Committee (ECC) και της International Telecommunication Union (ITU). Προσδόκιμο αποτέλεσμα είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ­που βασίζεται, άμεσα ή έμμε­ σα, στον σπάνιο εθνικό πόρο του φάσματος και επί­ σης, σε κρίσιμες κρατικές και άλλες υπηρεσίες­ και η παροχή δεδομένων στρατηγικής σημασίας για τη χάραξη ευρύτερων αναπτυξιακών πολιτικών.
118. Απόφαση Ένταξης 1406/Α3/484/02­03­2018. 119. Απόφαση Ένταξης 4278/767/Α2/13­07­2018.
Κατά τη διάρκεια του 2019, η ΕΕΤΤ υλοποίησε συ­ στοιχία ενεργειών για τη διαχείριση των ακόλουθων 4 πράξεων που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότη­ τα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του Εταιρικού Συμφώ­ νου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014­2020:
1. Οργανωτική και Λειτουργική Προσαρμογή (ΟΛΠ) της ΕΕΤΤ στις νέες εξελίξεις και απαιτήσεις των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυ­ δρομικών υπηρεσιών118.
Συνολικός προϋπολογισμός: 360.000 ευρώ (συ­ μπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Η αξιοποίηση των παρακάτω κρίσιμων εθνικών υποδομών και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στη λειτουργία της ΕΕΤΤ, επιβάλλουν τη ριζι­ κή αναθεώρηση και προσαρμογή της οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΕΤΤ στο πλαίσιο του ΟΛΠ.
2. Ολοκληρωμένο πληροφοριακό Σύστημα Δια­ χείρισης Φάσματος ραδιοσυχνοτήτων (ΣΔΦ) με ενσωματωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής υπο­ βολής αιτημάτων119.
Καινοτόμα συστήματα εποπτείας φάσματος
Πηγή: ΕΕΤΤ
  ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
89















































































   87   88   89   90   91