Page 90 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 90

     90
Συνολικός προϋπολογισμός: 2.500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Το ΣΔΦ θα παρέχει ολοκληρωμένη και αυτοματο­ ποιημένη διαχείριση του σπάνιου εθνικού πόρου.
3. Ανάπτυξη καινοτόμου εκτεταμένου Συστήματος Εποπτείας Φάσματος (ΣΕΦΕ) για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του τομέα ηλε­ κτρονικών επικοινωνιών120.
Συνολικός προϋπολογισμός: 30.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Το ΣΕΦΕ σχεδιάστηκε για να διασφαλίζεται απο­ τελεσματικά η εποπτεία φάσματος ραδιοσυχνο­ τήτων στο γεωγραφικό ανάγλυφο και σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, θα συνεχίσει να αλληλε­ πιδρά με το ΣΔΦ.
μεία (ΕΔΕΤ). Στο πλαίσιο του ΣΕΦΤΧ, θα καλυφθεί η ανάγκη εποπτείας φάσματος ραδιοσυχνοτήτων σε ένα ευρύτερο «τρισδιάστατο» δικτυακό περιβάλλον, όπου περιλαμβάνονται και «ανοδικές» κατευθύνσεις προς μη επίγειους σταθμούς εκπομπής.
Η ΕΕΤΤ διαθέτει Μονάδα Διαχείρισης Έργων (ΜΔΕ), η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση των συγ­ χρηματοδοτούμενων έργων και την επικοινωνία με τις αρμόδιες διαχειριστικές αρχές. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων ακολουθούν καθορι­ σμένες διαδικασίες, που αποτυπώνονται κυρίως στο Σύστημα Διαχειριστικής Επάρκειας122 (ΣΔΕΠ) και πραγματοποιούνται από την Ομάδα Σχεδια­ σμού και Ωρίμανσης Έργου (ΟΣΩΕ), την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (ΕΔΔ) και την Ομάδα Πα­ ρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου (ΟΠΠΕ). Επίσης, η ΕΕΤΤ υλοποιεί ενημερωτικές δράσεις για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της, με στόχο την πληροφόρηση του κοινού, της πολιτείας και εξειδι­ κευμένων ακροατηρίων (ερευνητική και ακαδημαϊ­ κή κοινότητα), σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη που απορρέουν από την υλοποίησή τους.
Συνοπτική περιγραφή των εργασιών ανά έργο, κατά τη διάρκεια του 2019, παρατίθεται παρακάτω.
7.6.1 Οργανωτική και λειτουργική αναβάθ­ μιση της ΕΕΤΤ
Το 2019, συνεχίστηκαν οι δράσεις για την υλοποίη­ ση του έργου που σχετίζεται με την οργανωτική και λειτουργική προσαρμογή της ΕΕΤΤ στις σύγχρονες απαιτήσεις των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών123. Στόχο της δράσης αποτελεί η μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο ορ­ γανωτικής δομής και διοικητικής λειτουργίας, που θα ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυ­ δρομικών υπηρεσιών, καθώς και των καταναλωτών. Το έργο λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς τις υφιστάμενες διοικητικές και οργανωτικές δράσεις της ΕΕΤΤ και ενσωματώνει τα νέα εθνικής εμβέλειας συστήματα διαχείρισης και εποπτείας φάσματος ραδιοσυχνοτήτων που υλοποιούνται. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, ολοκληρώθηκε ο διαγω­ νισμός για την ανάθεση του υποέργου που αφορά στην εκπόνηση σχετικού επιχειρησιακού σχεδίου. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.
4. Σύστημα Εποπτείας Φάσματος επικοινωνιών (ΣΕΦΔ)121.
Δορυφορικών
Συνολικός προϋπολογισμός: 3.750.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Το ΣΕΦΔ σχεδιάστηκε για να παρέχει στην ΕΕΤΤ αναβαθμισμένη δυνατότητα εποπτείας του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων δορυφορικών επικοινωνιών, κυρίως στην «καθοδική» κατεύ­ θυνση (από δορυφόρους προς την ελληνική επικράτεια), καθώς και των δορυφορικών τρο­ χιών που αφορούν στη χώρα μας.
Το πρώτο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρω­ παϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους. Τα υπόλοιπα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και συγχρημα­ τοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερεια­ κής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.
Επίσης, η ΕΕΤΤ υπέβαλε, προς ένταξη και χρηματο­ δότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μελέτη για το Σύστημα Εποπτείας Φάσμα­ τος στον Τρισδιάστατο Χώρο (ΣΕΦΤΧ), με συνολικό προϋπολογισμό 418.500 ευρώ (συμπεριλαμβανο­ μένου ΦΠΑ). Στόχος είναι να δρομολογήσει την προ­ ετοιμασία και ωρίμανση αντίστοιχου έργου, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει κατά την επόμενη προγραμ­ ματική περίοδο, 2021­2027, διεκδικώντας πόρους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Τα­
 120. Απόφαση Ένταξης 6830/1203/Α2/25­10­2018.
121. Απόφαση Ένταξης 4337/743/Α2/28­06­2019.
122. Απόφαση ΕΕΤΤ 838/099/14­12­2017.
123. https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/EETT/ESPA/EADA/olp_prog.html














































































   88   89   90   91   92