Page 87 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 87

    καταναλωτές και τους παρόχους ηλεκτρονικών επι­ κοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενισχύο­ ντας τη διαφάνεια.
Το 2019, ο διαδικτυακός τόπος είχε 1 εκατ. περίπου προβολές σελίδων, από περίπου 286.000 χρήστες, με τις 838.000 να είναι μοναδικές. Επίσης, ποσο­ στό 45% των επισκεπτών συνδέθηκε μέσω κινη­ τών συσκευών. Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είχαν οι σελίδες που απευθύνονται σε καταναλωτές, με έμφαση στην υποβολή καταγγελίας, καθώς και οι συχνές ερωτήσεις, ειδικά για τις υπηρεσίες αυξημέ­ νης χρέωσης και τη φορητότητα αριθμών. Ακολού­ θησαν οι ανακοινώσεις της ΕΕΤΤ. Σημαντικό αριθμό επισκέψεων είχε επίσης η αγγλική έκδοση του δια­ δικτυακού τόπου.
Το 2019, η ΕΕΤΤ ξεκίνησε τη διαδικασία για τον επα­ νασχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου της, προκει­ μένου να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των επισκεπτών. Βασικός στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση και αναβάθμισή του ως προς την εμφάνιση, τη δομή και το περιεχόμενο, τη λει­ τουργικότητα και τη χρηστικότητα.
Εφαρμογή προγράμματος Δι@ύγεια
Η ΕΕΤΤ, το 2019, ανάρτησε 2.069 πράξεις στο Πρό­ γραμμα «Δι@ύγεια»115, οι οποίες αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, σε ατομικές διοικητικές πράξεις, εγκρί­ σεις δαπανών, αναθέσεις έργων/προμηθειών, πρά­ ξεις για συλλογικά όργανα/επιτροπές/ομάδες εργα­ σίας και περιλήψεις διακηρύξεων. Οι περισσότερες πράξεις αναρτήθηκαν, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΕΕΤΤ, το οποίο διασυνδέεται αυτόματα με τη «Δι@ύγεια ΙΙ».
Ανοιχτή διάθεση δεδομένων
Η ΕΕΤΤ, ήδη από το 2015, ήταν από τους πρώτους φορείς που ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις116 για ανοιχτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγρά­ φων, πληροφοριών και δεδομένων στον δημόσιο τομέα. Το 2019, εξέδωσε απόφαση117, στην οποία κατέγραψε εκ νέου τα σύνολα εγγράφων, πληρο­ φοριών και δεδομένων που:
• Βρίσκονται στην κατοχή της και εμπίπτουν στη δη­ μόσια αποστολή της.
• Διατίθενται σε ανοιχτό και μηχαναγνώσιμο μορφό­ τυπο, εφαρμόζοντας την αρχή της ανοιχτής διάθε­
115. https://diavgeia.gov.gr/f/eett
116. Ν.4305/2014 (ΦΕΚ 237/Α/31­10­2014). 117. Απόφαση ΕΕΤΤ 919/046/16­12­2019.
σης της δημόσιας πληροφορίας.
• Υπόκεινται στους περιορισμούς που ορίζει η σχε­
τική νομοθεσία και δεν διατίθενται για περαιτέρω αξιοποίηση και χρήση.
Η συγκεκριμένη απόφαση αναρτήθηκε στον δια­ δικτυακό τόπο του προγράμματος «Δι@ύγεια» και σε εκείνον της ΕΕΤΤ, και επίσης, κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σε εφαρμο­ γή της παραπάνω απόφασης, η ΕΕΤΤ έχει αναρτή­ σει 47 σύνολα δεδομένων στον κεντρικό κατάλογο δεδομένων του δημοσίου τομέα (www.data.gov.gr), τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ελεύθερα από τους πολίτες.
Καταχωρήσεις στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων
Η ΕΕΤΤ καταχώρησε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μη­ τρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) 125 πρω­ τογενή και εγκεκριμένα αιτήματα, 26 προκηρύξεις/ διακηρύξεις, 123 κατακυρώσεις/αναθέσεις και 74 συμβάσεις. Σημειώνεται ότι στο ΚΗΜΔΗΣ, πρέπει να καταχωρείται το σύνολο των διαγωνιστικών διαδικασιών δημοσίων συμβάσεων με πρωτογενές αίτημα προϋπολογισμού ίσου ή μεγαλύτερου των 1.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
Διενέργεια διαγωνισμών μέσω του Εθνικού Συ- στήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων
Η ΕΕΤΤ διενήργησε 19 ηλεκτρονικούς διαγωνι­ σμούς, το 2019, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Το ΕΣΗΔΗΣ αφορά στην ηλεκτρονική διενέργεια δια­ δικασιών προγραμματισμού, ανάθεσης και εκτέλε­ σης δημοσίων συμβάσεων αξίας 60.000 ευρώ και άνω (πλέον ΦΠΑ) από αναθέτουσες αρχές/φορείς. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι κυρίως, η ενίσχυση της διαφάνειας, η μείωση κόστους/χρόνου για όλους τους εμπλεκο­ μένους και η ενημέρωσή τους σε πραγματικό χρό­ νο, καθώς και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Μητρώα επιχειρήσεων και αδειών
Τον Δεκέμβριο του 2019, η ΕΕΤΤ έθεσε σε λειτουρ­ γία τη διαδικτυακή πλατφόρμα eRegistry, https:// eregistry.eett.gr/, που σχεδίασε και ανέπτυξε με ίδια μέσα, για τη διαχείριση των μητρώων παρό­ χων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών
Εσωτερική οργάνωση και λειτουργία
  ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
87











































































   85   86   87   88   89