Page 74 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 74

     74
μάτων ηλεκτρονικής ταυτοποίησης96. Η ΕΕΤΤ είναι μέλος του eIDAS ENISA Expert Group, το οποίο δραστηριοποιείται στην κατηγορία DG CONNECT της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ασχολείται με την εφαρμογή του Κανονισμού στα κράτη μέλη. Στόχος είναι η ενίσχυση και η επέκταση της υπάρχουσας νομοθεσίας, για την αμοιβαία αναγνώριση υπηρε­ σιών εμπιστοσύνης σε ενωσιακό επίπεδο.
Fixed Termination Rate Steering Committee
Η Ομάδα Συντονισμού για το Τέλος Τερματισμού Σταθερής Τηλεφωνίας (Fixed Termination Rate­ FTR Steering Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτρο­ πής ασχολείται με τη δημιουργία πανευρωπαϊκού κοστολογικού Bottom­up μοντέλου, σχετικά με τον καθορισμό των τελών τερματισμού σε σταθερά δί­ κτυα.
Το 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συνεργασία των μελών του Steering Committee, του αναδό­ χου του έργου και των ΕΡΑ, συνέλεξε στοιχεία και διενήργησε διαβουλεύσεις με τους παρόχους στα­ θερών δικτύων των κρατών μελών, αναφορικά με τις μεθοδολογικές αρχές και τα δομικά στοιχεία του κοστολογικού Bottom­up μοντέλου. Το έργο ολο­ κληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 και η έκδοση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας από την Επι­ τροπή, αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2020.
Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - Greek Generation Panel
Ο Οργανισμός για τα Εκχωρημένα Ονόματα και Αριθμούς (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers­ICANN ­ Greek Generation Panel­GGP) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υπεύθυνος για τον συντονισμό της διαχείρισης και συντήρησης βάσεων δεδομένων που σχετίζονται με τα ονόματα χώρου, προκειμένου να διασφαλίζε­ ται η σταθερότητα και η ασφαλής λειτουργία τους. Αναπτύσσει την πολιτική για τη διεθνοποίηση του Domain Name System (DNS) και την εισαγωγή νέων Top Level Domains (TLDs). Παράλληλα, δια­ χειρίζεται τις IP διευθύνσεις για IPv4 και IPv6 και εκχωρεί ενότητες (block) διευθύνσεων IP σε περι­ φερειακά μητρώα Διαδικτύου.
Η ΕΕΤΤ συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας για την εισαγωγή TLDs με ελληνικούς χαρακτήρες. Συγκε­ κριμένα, θεσμοθετεί τους κανόνες που απαιτούνται για την εισαγωγή τους, τη μεθοδολογία και τη δια­ δικασία αντιμετώπισης προβλημάτων που εμφανί­
ζονται, εξαιτίας της ομοιότητας που παρουσιάζει το ελληνικό αλφάβητο με άλλα, όπως το λατινικό και το κυριλλικό.
Στην 64η τακτική συνάντηση του ICANN, το 2019, στο πλαίσιο των εργασιών των Country Code Names Supporting Organisation (ccNSO), αντικεί­ μενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, αποτέλεσε η δυνα­ τότητα να χρησιμοποιούνται τα emoji, ως δεύτερο επίπεδο ονομάτων χώρου.
International Roaming - Mobile Termination Rate Steering Committee
Η ΕΕΤΤ προεδρεύει της Επιτροπής, που έχει συστή­ σει η Ομάδα Συντονισμού για τη Διεθνή Περιαγω­ γή και το τέλος τερματισμού κινητής τηλεφωνίας (International Roaming­Mobile Termination Rate Steering Committee), σχετικά με την παρακολού­ θηση του έργου της κοστολόγησης, με τη χρήση Bottom­up μοντέλου, των χονδρικών υπηρεσιών περιαγωγής και τερματισμού κλήσεων σε δίκτυα κι­ νητών επικοινωνιών. Η Επιτροπή αποτελείται από 7 ΕΡΑ της ΕΕ.
Το μοντέλο, όπως τελικά διαμορφώθηκε, κατόπιν διαβουλεύσεων, παρουσιάστηκε σε συνάντηση ερ­ γασίας, στις 28 Μαΐου 2019, μεταξύ της Ευρωπαϊ­ κής Επιτροπής, του αναδόχου του έργου, των ΕΡΑ και των ενδιαφερόμενων φορέων. Το οριστικοποιη­ μένο μοντέλο δημοσιεύθηκε στις 24 Ιουλίου 2019.
Administrative Co-operation Working Group
Αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας Διοικητικής Συνερ­ γασίας (Administrative Co­operation­ADCo Working Group) για την Οδηγία RED (Radio Equipment Directive 2014/53/EE), αποτελεί η συνεργασία των κρατών μελών της ΕΕ, στο πλαίσιο επιτήρησης της αγοράς ραδιοεξοπλισμού97.
Το 2019, τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τις εργασίες του WG, ήταν το περιεχόμενο της ανάλυ­ σης ρίσκου που απαιτείται να συνοδεύει τον τεχνικό φάκελο των προϊόντων, η χρήση του Information and Communication System for the pan­European Market Surveillance (ICSMS), η συνεργασία με αρ­ χές τρίτων χωρών για θέματα επιτήρησης αγοράς, η προοπτική οργάνωσης ενημερωτικών δράσεων και η εφαρμογή, στην πράξη, των απαιτήσεων της Οδη­ γίας σε ιδιάζουσες περιπτώσεις προϊόντων. Επίσης, διεξήχθη κοινή εκστρατεία επιτήρησης της αγοράς που αφορούσε σε οικιακά ηλεκτρικά προϊόντα, με
 96. Άρθρο 19 του Κανονισμού eIDAS.


















































































   72   73   74   75   76