Page 73 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 73

    τήτων (Project Team Frequency Management­PT FM) 22 της ECC επικεντρώνεται σε θέματα μετρή­ σεων και κανονιστικών ρυθμίσεων, σχετικά με την εποπτεία και τον έλεγχο του φάσματος. Τα αποτελέ­ σματα των εργασιών υποβάλλονται προς έγκριση στο WG FM και στη συνέχεια, προωθούνται στην ECC για να υιοθετηθούν ως επίσημα έγγραφα (συ­ στάσεις, αναφορές, οδηγίες).
ECC - Project Team FM 44
H Ομάδα Έργου για τη Διαχείριση των Ραδιοσυχνο­ τήτων (Project Team Frequency Management­PT FM) 44 της ΕCC εξετάζει θέματα διαχείρισης φά­ σματος για τη σταθερή και την κινητή δορυφορική υπηρεσία. Με βάση τα εξαγόμενα συμπεράσματα, διαμορφώνονται οι σχετικές αποφάσεις και συστά­ σεις της CEPT για τη δορυφορική υπηρεσία.
Communication Committee
Η Επιτροπή Επικοινωνιών (Communication Com­ mittee­COCOM) αποτελείται από αντιπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ και έχει ως κύριο ρόλο να γνωμοδοτεί για τα σχέδια μέτρων που η ΕΕ σκοπεύει να υιοθετήσει. Η ΕΕΤΤ συμμετέχει στις συναντήσεις της COCOM, υποστηρίζοντας τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ).
Το 2019, οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν σε θέ­ ματα που αφορούν στην υλοποίηση των εφαρμο­ στικών πράξεων που προκύπτουν από τον νέο Ευ­ ρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών94 και την πρόοδο εναρμόνισης των κρατών μελών, την παρακολούθηση πάγιων δράσεων (όπως το Παρα­ τηρητήριο 5G, η παρακολούθηση λειτουργίας του αριθμού 112 από τα κράτη μέλη, η έκθεση για τον Digital Economy and Society Index­DESI, το EU Justice Scoreboard), την παρουσίαση δράσεων της ΕΕ (WiFi4EU) και την παρακολούθηση της εφαρμο­ γής της εναρμονισμένης Οδηγίας για μέτρα μείω­ σης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύ­ ων ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τα κράτη μέλη.
COCOM Mobile Satellite Service Implementation Group
Η Ομάδα Υλοποίησης για την Κινητή Δορυφορική Υπηρεσία της COCOM (Mobile Satellite Service­ MSS Implementation Group), εξετάζει θέματα δια­ χείρισης φάσματος, αδειοδότησης και υλοποίησης του πλαισίου για την παροχή κινητών δορυφορι­
κών υπηρεσιών στα κράτη μέλη, καθώς και θέματα επιβολής κυρώσεων και εποπτείας95.
European Union Agency for Cybersecurity
Η ΕΕΤΤ συνεργάζεται με τον Οργανισμό της ΕΕ για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (European Union Agency for Cybersecurity­ ENISA) για θέματα ασφαλείας και ακεραιότητας δικτύων, καθώς και για την εποπτεία υπηρεσιών εμπιστοσύνης. Επιπλέον, παρακολουθεί τις διε­ θνείς εξελίξεις, σχετικά με τα θέματα ασφαλεί­ ας και ακεραιότητας δικτύων, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Ψη­ φιακής Διακυβέρνησης, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών­ΑΔΑΕ, Αρχή Προ­ στασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα­ ΑΠΔΠΧ).
Το 2019, η ΕΕΤΤ συμμετείχε στις συναντήσεις για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού eIDAS, στο πλαίσιο εφαρμογής του ενωσιακού πλαισίου για τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης. Επίσης, συνεισέφερε στην ανάπτυξη της νέας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (CIRAS Visual tool), που χρησιμοποιείται από τους αρμόδιους φορείς για την υποβολή αναφορών, σχετικά με τα περι­ στατικά ασφαλείας. Επιπλέον, υπέβαλε στον ENISA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ετήσια αναφορά, σχετικά με τα περιστατικά ασφαλείας που συνέ­ βησαν εντός της ελληνικής επικράτειας και είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργία των δικτύων και των υπηρεσιών, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν οριστεί από τον ENISA.
Incident Reporting
Η Ομάδα Αναφοράς Περιστατικών (Incident Reporting) του ENISA ασχολείται με θέματα ασφα­ λείας δικτύων και πληροφοριών και σε αυτή συμμε­ τέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Forum of European Regulators Supervising Electronic Signatures-eIDAS - ENISA Expert Group
Η ΕΕΤΤ, ως μέλος του Φόρουμ των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Υπογρα­ φές (Forum of European Regulators Supervising Electronic Signatures­FESA), έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του ENISA και ιδίως σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μέλη για θέμα­ τα ασφαλείας και διαλειτουργικότητας των συστη­
Διεθνείς συνεργασίες
  94. Οδηγία 2018/1972 που θεσπίζει τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
95. Στο πλαίσιο της απόφασης 2011/667/EU της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σχετικά με την υλοποίηση των
ενδιάμεσων στόχων της απόφασης 626/2008/ΕΚ.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
73













































































   71   72   73   74   75