Page 75 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 75

    δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας (Internet of Things­ΙοΤ). Η ΕΕΤΤ συμμετείχε στην εκστρατεία, ελέγχοντας 3 σχετικά προϊόντα.
Telecommunications Conformity Assess- ment and Market Surveillance Committee
Η Επιτροπή Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης και Επιτήρησης της Αγοράς Τηλεπικοινωνιακού Εξοπλισμού (Telecommunications Conformity Assessment and Market Surveillance Committee­ TCAM) παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ευ­ ρωπαϊκή Επιτροπή και επίσης, εξετάζει θέματα σχε­ τικά με την εφαρμογή της Οδηγίας RED, που αφορά στη διαθεσιμότητα ραδιοεξοπλισμού στην αγορά.
Το 2019, οι εργασίες της TCAM επικεντρώθηκαν στην εξέταση της πιθανότητας ενεργοποίησης πρό­ σθετων βασικών απαιτήσεων για ορισμένες κατη­ γορίες ραδιοεξοπλισμού98 και εξετάσθηκε η εξέλιξη της δημοσίευσης εναρμονισμένων προτύπων για τον ραδιοεξοπλισμό.
6.1.2 Διεθνείς συνεργασίες
International Telecommunication Union
την υπηρεσία ραδιοερασιτεχνικών και ραδιοερα­ σιτεχνικών­δορυφορικών υπηρεσιών, τη ναυτι­ λιακή κινητή υπηρεσία, την κινητή αεροναυτική υπηρεσία, τις υπηρεσίες ραδιοεντοπισμού/ραδιο­ επισήμανσης και ραδιοπλοήγησης, καθώς και συ­ στήματα επικοινωνίας για τις θαλάσσιες κινητές και αεροναυτικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.
• Θέματα επίγειας ψηφιακής μετάδοσης, όπως ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δικτύων ενιαίας συ­ χνότητας (Single Frequency Networks­SFN), η αξιολόγηση της ποιότητας ψηφιακής ευρυεκπο­ μπής 2ης γενιάς και τα χαρακτηριστικά της ψηφια­ κής τηλεόρασης στη ζώνη συχνοτήτων VHF.
• Δημιουργία διεθνών συστάσεων (ITU­T Recom­ mendations), αναφορικά με την απόδοση των υπηρεσιών (Quality of Service­QoS) και την εμπει­ ρία που έχει ο χρήστης (Quality of Experience­ QoE).
• Οι δείκτες σταθερής ευρυζωνικής κίνησης και οι δείκτες τιμών και Διεθνούς Περιαγωγής, καθώς και η αναθεώρηση του Οδηγού για τους δείκτες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της ITU100. Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της Ομάδας Εμπει­ ρογνωμόνων για τους Δείκτες Τηλεπικοινωνιών (Expert Group on Telecom Indicators­EGTI), συ­ ντόνισε τις εργασίες της αρμόδιας ομάδας για την αναθεώρηση των δεικτών Διεθνούς Περιαγωγής.
ITU-R
Η ΕΕΤΤ συμμετείχε στις Ομάδες Εργασίας (Study Groups­SG) SG1 (Spectrum Monitoring, Spectrum engineering techniques), SG5 (Systems and net­ works for fixed, mobile, radiodetermination, ama­ teur and amateur­satellite services) και SG6 (Ter­ restrial Broadcasting Delivery, Broadcast Service Assembly and Access). Στις ομάδες αυτές συμμε­ τέχουν επιστήμονες από τη δημόσια διοίκηση, τις ΕΡΑ και τη βιομηχανία, από όλα τα κράτη μέλη της ITU και παρουσιάζεται η πρόοδος ανά τομέα, σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν στην εξέλιξη κάθε τομέα, αναφορι­ κά με την έγκριση συστάσεων και τη διαμόρφωση αναφορών.
ITU-T
H ITU έχει δημιουργήσει το Study Group (SG) 12101, με σκοπό τη δημιουργία διεθνών συστάσεων (ITU­T Recommendations), αναφορικά με την απόδοση
H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union­ITU) για να διευκολύνει τη διεθνή συνδεσιμότητα στα δίκτυα επικοινωνιών, απονέμει το παγκόσμιο ραδιοφάσμα και τις δορυ­ φορικές τροχιές και αναπτύσσει τα τεχνικά πρότυπα που διασφαλίζουν ότι τα δίκτυα και οι τεχνολογίες διασυνδέονται απρόσκοπτα.
Το 2019, η ΕΕΤΤ συμμετείχε ενεργά σε ομάδες ερ­ γασίας, σχετικά με το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (ITU­R, ITU­T, βλ. πα­ ρακάτω). Οι ομάδες επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα:
• Η εξέλιξη της τεχνολογίας δικτύων εποπτείας φά­ σματος, καθώς και ο τύπος και η επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγονται και η μετρητική δια­ δικασία για την επαλήθευση θεωρητικού μοντέ­ λου κάλυψης ψηφιακής τηλεόρασης. Επίσης, στο πλαίσιο εξέτασης των διαδικασιών αξιολόγησης της απόδοσης κινητού συστήματος ραδιογωνιο­ μέτρησης σε πραγματικές συνθήκες99, ανατέθηκε στην ΕΕΤΤ η Προεδρία του Rapporteur Group.
• Ζητήματα σχετικά με την κινητή υπηρεσία ξηράς, την ασύρματη πρόσβαση στη σταθερή υπηρεσία,
Διεθνείς συνεργασίες
  97. Η λειτουργία της προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στον Κανονισμό 765/2008/ΕΚ132.
98. Σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 4 της οδηγίας RED.
99. Performance evaluation of Mobile DF units in operational environment.
100. Handbook on Telecommunication/ICT Indicators.
101. Performance, QoS and QoE.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
75









































































   73   74   75   76   77