Page 76 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 76

     76
των υπηρεσιών (QoS) και την εμπειρία που έχει ο χρήστης (QoE). Το αντικείμενο του SG επεκτείνεται σε όλο το εύρος των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ανεξαρτήτως της τεχνολογίας/τοπολογίας (σταθε­ ρά/κινητά δίκτυα) και των εφαρμογών ή υπηρεσιών (φωνή, δεδομένα ή εφαρμογές πολυμέσων). Επι­ πρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το Quality of Service Development Group (QSDG), με πρωταρχικό στό­ χο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών. Η ΕΕΤΤ συμμετείχε έχοντας κεντρικό ρόλο στις εργα­ σίες των παραπάνω ομάδων.
ITU - Expert Group on Telecom Indicators
To EGTI έχει ως αντικείμενο την αναθεώρηση του καταλόγου δεικτών της ITU (π.χ. δεδομένα που συλλέγονται από φορείς εκμετάλλευσης), καθώς και την εξέταση σημαντικών μεθοδολογικών ζητη­ μάτων και νέων δεικτών. Η ΕΕΤΤ συμμετέχει στο EGTI και το 2019 συντόνισε τις εργασίες της αρμό­ διας ομάδας για την αναθεώρηση των δεικτών Διε­ θνούς Περιαγωγής.
Global System for Mobile Communica- tions Association
Η Ένωση για το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοι­ νωνιών (Global System for Mobile Communications Association­GSMA) αποτελεί τον συλλογικό φορέα εκπροσώπησης των παρόχων κινητής τηλεφωνίας πα­ γκοσμίως.
Η EETT ξεκίνησε, το 2019, τον πρώτο κύκλο πι­ λοτικής συνεργασίας με την GSMA, σχετικά με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών συναντήσεων για τις νέες τεχνολογικές και ρυθμιστικές προκλήσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (βλ. επίσης υποενότητα 7.1.2).
Organisation for Economic Co-operation and Development
Η ΕΕΤΤ συμμετέχει στις εργασίες του Δικτύου Οικονομικών Ρυθμιστών (Network of Economic Regulators­NER) του Οργανισμού Οικονομικής Συ­ νεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ομάδας Εργασίας για την Πολιτική Υποδομών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Communications Infrastructure and Services Policy­CISP).
European Competition Network
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού (European Competition Network­ECN) αποτελεί έναν μηχανισμό για την αντιμετώπιση πρακτικών που περιορίζουν τον
ανταγωνισμό. Επίσης, διασφαλίζει τη συνεπή εφαρ­ μογή των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού από όλα τα μέλη. Μέσω του ECN, οι αρχές ανταγωνισμού συνεργάζονται στενά σε αυτό το πλαίσιο. Το ECN απο­ τελεί, ουσιαστικά, μηχανισμό για διαβουλεύσεις και συνεργασία στο πλαίσιο εφαρμογής και επιβολής της πολιτικής ανταγωνισμού της ΕΕ, συνιστώντας παράλ­ ληλα τη βάση για τη διαμόρφωση και διατήρηση μιας κοινής αντίληψης περί ανταγωνισμού.
Παροχή στοιχείων σε διεθνείς φορείς
Η ΕΕΤΤ αποστέλλει στατιστικά στοιχεία και πληρο­ φορίες για ρυθμιστικά θέματα σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, σύμφωνα με τα ερωτηματο­ λόγια/μελέτες που παρουσιάζονται στον Πίνακα 6.1.
6.2 Ταχυδρομικές υπηρεσίες
European Regulators Group for Postal Services
Η ΕΕΤΤ στην Αντιπροεδρία του ERGP
Το 2019, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ για τον τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών, Δρ Σπυρίδων Παντελής, κατείχε την Αντιπροεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (European Regulators Group for Postal Services­ERGP) και επί­ σης, έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ERGP για το 2020.
Πρόγραμμα εργασιών 2020
Στο πλαίσιο της Αντιπροεδρίας, η ΕΕΤΤ εκπόνησε το πρόγραμμα εργασιών για το 2020, σε συνεργασία με την ομάδα δράσης Μεσοπρόθεσμης Στρατηγι­ κής 2020­2022 και κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε επεξεργασία των προτά­ σεων και εκπονήθηκε το πρόγραμμα εργασιών, το οποίο, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την 1η Ολο­ μέλεια ERGP για το 2019, τέθηκε σε δημόσια δια­ βούλευση. Το τελικό πρόγραμμα εργασιών 2020 υπεβλήθη στη 2η Ολομέλεια του ERGP και έλαβε σχετική έγκριση.
Ομάδα δράσης Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής 2020-2022
Η ΕΕΤΤ ανέλαβε το 2019, μαζί με την ΕΡΑ της Γερ­ μανίας (Bundesnetzagentur­BNetzA), την Προ­ εδρία της ομάδας δράσης για τον σχεδιασμό της Μεσοπρόθεσμης Στρατηγικής 2020­2022. Οι εν­ διαφερόμενοι φορείς κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να καθορισθούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις και να αποτυπωθούν οι













































































   74   75   76   77   78