Page 78 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 78

     78
σης στις υποδομές που σχετίζονται με την αγορά
δεμάτων.
• Τα στατιστικά μεγέθη σχετικά με την ενωσιακή
ταχυδρομική αγορά, τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας των πα­ ραγόμενων στατιστικών μεγεθών.
• Αξιολόγηση της ενωσιακής ταχυδρομικής Οδηγίας και εξέταση της ανάγκης αναθεώρησής της.
• Εκπόνηση έκθεσης για την ανάπτυξη των ταχυ­ δρομικών δικτύων και τις πρακτικές πρόσβασης στις υποδομές που σχετίζονται με την αγορά δε­ μάτων.
Universal Postal Union
Η ΕΕΤΤ συμμετέχει στις συναντήσεις του Συμβου­ λίου Διοίκησης (Council of Administration­CA) της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (Universal Postal Union­UPU), όπου παρουσιάστηκαν τα απο­ τελέσματα του 3ου έκτακτου συνεδρίου το 2018 και θέματα για την ετοιμασία του τακτικού Παγκόσμιου Συνεδρίου 2020.
Postal Statistics Group
Η ΕΕΤΤ συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Postal Statistics Group της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα την παρουσίαση των στατιστικών μεγεθών για την ενωσιακή ταχυδρομική αγορά, τη συλλογή στοιχείων, στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2018/644 για τη διασυνοριακή παράδοση δεμάτων, και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων στατιστικών μεγεθών. Επίσης, η ΕΕΤΤ συμμετείχε σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Postal Directive Committee), με αντικείμενα εργασιών την αξιολόγηση της ενωσιακής ταχυδρομικής Οδηγίας και την εξέταση της ανάγκης αναθεώρησής της.
6.3 Στόχοι για το 2020
• Ενίσχυση του ρόλου της ΕΕΤΤ στη διαμόρφωση των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ως επικεφαλής στις ευρωπαϊκές ομάδες εργα­ σίας του BEREC (International Roaming και 5G Cybersecurity) και μέσω της συμμετοχής της στις ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα συνδεσιμότητας (connectivity), ηλεκτρονικής ταυ­ τοποίησης (eIDAS) και ηλεκτρονικών υπογραφών (FESA).
• Συμμετοχή στις ευρωπαϊκές ομάδες εργασίας για το ραδιοφάσμα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο υλοποίη­ σης των νέων δικτύων και υπηρεσιών, καθώς και του σχεδίου δράσεων 5G (5G Action Plan) της Ευ­ ρωπαϊκής Επιτροπής.
• Ενίσχυση του ρόλου της ΕΕΤΤ στη διαμόρφωση των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, κυρίως μέσω της ανάληψης της Προεδρίας του ERGP για δεύτερη χρονιά, αλλά και μέσω της συμμετοχής της σε διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.




















































































   76   77   78   79   80