Page 27 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 27

    μία», στην οποία παρουσιάζονται οι εξελίξεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας. Δε­ δομένου ότι το 2019 αποτέλεσε έτος δοκιμαστικής λειτουργίας δικτύων 5ης γενιάς (5G), η συγκεκριμέ­ νη στήλη φιλοξένησε φορείς που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά έργα στο πλαίσιο του 5G Public Private Partnership (5G­PPP), τονίζοντας την αξιοσημείωτη συμμετοχή της Ελλάδας.
Ηλεκτρονικό περιοδικό «Newsleetter»
Η ΕΕΤΤ εκδίδει το
ηλεκτρονικό ενημε­
ρωτικό περιοδικό
«Newsletter», στοχεύ­
οντας στην τακτικότερη
ενημέρωση της Πολι­
τείας, των αγορών και
άλλων φορέων για τις
δράσεις που αναλαμ­
βάνει. Το περιοδικό
αποστέλλεται ανά δε­
καπενθήμερο σε περισ­
σότερους από 2.500
αποδέκτες και περιλαμ­
βάνει σύντομες ειδήσεις και ανακοινώσεις αναφορι­ κά με ρυθμιστικές παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, δημόσιες διαβουλεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες, καθώς επί­ σης με εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επισκόπηση Αγορών
Η ΕΕΤΤ εκδίδει, σε ετή­ σια βάση από το 2005, την Επισκόπηση Αγο­ ρών, η οποία παρου­ σιάζει αναλυτικά την πορεία, τις τάσεις και τα βασικά οικονομικά μεγέθη των αγορών ηλεκτρονικών επικοι­ νωνιών και ταχυδρο­ μικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Επιπλέον, η έκθεση περιλαμβάνει συγκριτικά στοιχεία με
τις αντίστοιχες αγορές των κρατών μελών της ΕΕ. Τα στοιχεία της έκθεσης αντλούνται από τα ερωτη­ ματολόγια που οι αδειοδοτημένοι πάροχοι υποχρε­ ούνται να υποβάλλουν στην ΕΕΤΤ, τις δημοσιευμέ­ νες εκθέσεις και ισολογισμούς, καθώς επίσης και από την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Digital Economy Society Index (DESI).
Έκθεση για την πορεία της ευρυζωνικότητας
Η έκθεση αποτυπώνει την πορεία της ευρυζωνικής αγοράς στην Ελλάδα ανά εξάμηνο, παρουσιάζοντας στοιχεία για την εξέλιξη των ευρυζωνικών γραμμών ανά τύπο και ταχύτητα πρόσβασης, την ευρυζωνική διείσδυση στον πληθυσμό, την Αδεσμοποίητη Πρό­ σβαση στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), καθώς και την κινητή ευρυζωνικότητα. Τα βασικότερα ευρήματα της έκθεσης για το β’ εξάμηνο του 2019, είναι τα ακόλουθα:
• Το σύνολο των ευρυζωνικών συνδέσεων ανήλθε σε 4.190.199, σημειώνοντας 39% διείσδυση στον πληθυσμό.
• Ο αριθμός των γραμμών ΑΠΤΒ υποχώρησε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των γραμμών πρόσβασης σε δίκτυα νέας γενιάς, με παράλληλη ανάπτυξη των προϊόντων εικονικής ευρυζωνικής πρόσβασης.
• Το ποσοστό των γραμμών υψηλών ταχυτήτων (από 30Mbps έως 100Mbps) αυξήθηκε.
• Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των ενεργών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που χρησιμο­ ποίησαν υπηρεσίες δεδομένων.
Η έκθεση είναι διαθέσιμη στο www.eett.gr, ενότητα Για ΜΜΕ & Αναλυτές/Στοιχεία Αγοράς/Παρακολού­ θηση αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών/Εκθέ­ σεις/Ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Θέματα Kαταναλωτών
   20 18
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΟΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
27



































































   25   26   27   28   29