Page 26 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 26

     26
δημόσιες υπηρεσίες και αγοράς αντικειμένου για λογαριασμό του καταναλωτή).
Η έκδοση «Guide for business users: Postal services» απευθύνεται στις επιχειρήσεις που αξιο­ ποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες και τις ενημε­ ρώνει για τις επιλογές και δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους για να καλύπτουν τις ανάγκες τους, καθώς και εκείνες των πελατών τους. Ειδι­ κότερα, ενημερώνει τις επιχειρήσεις για τις δια­ θέσιμες υπηρεσίες στους τομείς της ΚΥ και των ταχυμεταφορών, ανά κατηγορία επιλογών, όπως επιστολές, δέματα, λογαριασμοί, ομαδικές απο­ στολές, εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Επίσης, οι οδηγοί ενημερώνουν για τα δικαιώμα­ τα και τις υποχρεώσεις των χρηστών (ιδιωτών και επιχειρήσεων), τις απαραίτητες ενέργειες προς επί­ λυση τυχόν διαφορών, το σχετικό νομοθετικό­κανο­ νιστικό πλαίσιο, καθώς και για τον ρόλο της ΕΕΤΤ στην αγορά.
Οι δύο οδηγοί για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμοι στο www.eett.gr (αγγλική έκδοση), στην ενότητα For Media & Analysts/Publications.
Ενημέρωση για τις διαθέσιμες εφαρμογές ανα- ζήτησης τιμών ταχυδρομικών υπηρεσιών
H EETT, τον Δεκέμβριο του 2019, με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενημέ­ ρωσε τους καταναλωτές για τις διαθέσιμες δια­ δικτυακές εφαρμογές, μέσω των οποίων μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές υπηρεσιών ταχυμεταφορών. Πρόκειται για τα ακό­ λουθα διαδικτυακά εργαλεία:
• Το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών προϊόντων, Pricescope, της ΕΕΤΤ (βλ. υποενότητα 3.3.1): Οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν και να συγκρίνουν τιμές για τις υπη­ ρεσίες ταχυμεταφορών των 12 μεγαλύτερων τα­ χυδρομικών παρόχων και συγκεκριμένα, για απο­ στολές εγγράφων και δεμάτων εντός και εκτός Ελλάδας.
• Το Parcel Price Transparency Tool, που δημιουρ­ γήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή7 και παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αναζητούν τις τιμές παράδοσης σε όλη την ΕΕ, για τις πιο δια­ δεδομένες κατηγορίες δεμάτων.
1.2.2 Ετήσιες και περιοδικές εκδόσεις
Περιοδικό «Επικοινωνίες εν Τάχει»
Το περιοδικό «Επικοι­ νωνίες εν Τάχει», το οποίο εκδίδεται σε τρι­ μηνιαία βάση από το 2002, περιλαμβάνει αρ­ θογραφία για πρωτο­ βουλίες και δράσεις της ΕΕΤΤ. Επίσης, φιλοξενεί απόψεις πολιτειακών/ θεσμικών παραγόντων και τοποθετήσεις υψη­ λόβαθμων στελεχών από τον χώρο των ηλε­
κτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρε­ σιών. Το περιοδικό αποστέλλεται σε περισσότερους από 3.500 παραλήπτες.
Το β’ εξάμηνο του 2019, δημιουργήθηκε μία νέα στήλη στο περιοδικό, με τίτλο «Έρευνα & Καινοτο­
         7. Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/644 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.




















































































   24   25   26   27   28