Page 15 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 15

    γκριση μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται στο λιανικό άκρο του και εκείνων που παρέχονται εξωτερικά, σε τρίτα μέρη που αιτούνται πρόσβα­ ση. Επίσης, ο ΟΤΕ τροποποίησε παραρτήματα που σχετίζονταν με την κάλυψη της υποχρέωσής του να δημοσιεύει προσφορά αναφοράς, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των υπηρεσιών Virtually Partially Unbundled (VPU) Light και VPU Fiber to the Home (FTTH).
• Χονδρική κεντρική πρόσβαση: Κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης, εγκρίθηκε η προσφορά αναφο­ ράς του ΟΤΕ. Προηγουμένως, ο ΟΤΕ είχε γνω­ στοποιήσει εγγράφως στην ΕΕΤΤ την πρόθε­ σή του να καταργήσει τις ταχύτητες 2Mbps και 4Mbps, ως παρεχόμενες υπηρεσίες ΑΡΥΣ, VPU ADSL και VPU Light ADSL στη χονδρική κεντρική πρόσβαση.
Κανονισμός Γενικών Αδειών: Τέθηκε σε ισχύ το 3ο και τελευταίο στάδιο ρυθμίσεων, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ανώτατο ύψος τέλους πρόωρης διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου, δυνατότητα αυτόματης διακοπής παροχής υπηρεσιών για αποφυγή υπερχρεώσεων και εύκο­ λη πρόσβαση στους συμβατικούς όρους και τους τιμοκαταλόγους.
Αγροτικά δίκτυα:
• Προσφορές αναφοράς: Εγκρίθηκαν οι τροποποιή­ σεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκεκριμέ­ νες προσφορές αναφοράς των εταιρειών ΟΤΕ RURAL NORTH ΑΕΕΣ Ανάπτυξης και Διαχείρι­ σης Ευρυζωνικών Υποδομών και ΟΤΕ RURAL SOUTH ΑΕΕΣ Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ευρυ­ ζωνικών Υποδομών και αφορούσαν σε βελτιώ­ σεις στις διαδικασίες παροχής υπηρεσιών. Επι­ πλέον, εγκρίθηκε τροποποίηση της εγκεκριμένης προσφοράς αναφοράς της εταιρείας RURAL CONNECT ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ AEEΣ για την παροχή νέων υπηρεσιών μακροχρόνιας μίσθω­ σης υποδομών (Indefeasible Right of Use­IRU) 30 ετών.
• Έλεγχος τιμών: Εγκρίθηκαν οι τιμές των υπηρε­ σιών χονδρικής πρόσβασης που είχαν υποβάλει οι παραπάνω εταιρείες και περιλαμβάνονται στις προσφορές αναφοράς τους.
Έλεγχος συνδυαστικών οικονομικών προσφορών του ΟΤΕ: Ελέγχθηκαν για ύπαρξη συμπίεσης πε­ ριθωρίου περισσότερα από 270 οικονομικά προ­ γράμματα και εκδόθηκαν 45 σχετικές αποφάσεις.
Κοστολογικοί έλεγχοι: Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου, διαμορφώθηκαν οι τιμές χονδρικής
των προϊόντων και υπηρεσιών για το έτος 2019, με απολογιστικά στοιχεία έτους 2017.
Τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας: Επικαιρο­ ποιήθηκε το κοστολογικό μοντέλο Bottom­up LRIC+ για τον καθορισμό των ανώτατων τιμών τερματισμού φωνητικών κλήσεων σε κινητά δί­ κτυα.
Καθολική Υπηρεσία: Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευ­ ση πρόταση τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), σχετικά με τη διαδικασία επιμε­ ρισμού, ανάμεσα στους υπόχρεους παρόχους, του Καθαρού Κόστους Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΚΚΥ) και την αποζημίωση του παρόχου Καθολικής Υπηρε­ σίας (ΚΥ). Επίσης, υποβλήθηκε σχετική πρόταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινω­ νιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ).
Φορητότητα αριθμών: Σημειώθηκε αύξηση 10,61%, σε σχέση με το 2018. Επίσης, συνεργεία ελέγχου της ΕΕΤΤ διενήργησαν 12 επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και εταιρειών Call Center που χρησιμοποιούν οι πάροχοι για την προώθηση/πώ­ ληση των υπηρεσιών τους και στην πλειονότητα των ελέγχων, διαπιστώθηκε ορθή εφαρμογή του Κανονισμού φορητότητας.
Εκχώρηση ονομάτων χώρου: Εκχωρήθηκαν 473.735 ονόματα χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ], σημειώ­ νοντας αύξηση 3% περίπου, σε σχέση με το 2018.
Συντήρηση και αναβάθμιση του ΥΠΕΡΙΩΝ: Αναμορ­ φώθηκαν τα δημόσια στατιστικά που παρουσιάζο­ νται στο σύστημα αποτίμησης ποιότητας ευρυζω­ νικών συνδέσεων, ΥΠΕΡΙΩΝ.
Εθνικό Σχέδιο Αριθμοδότησης: Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πρόταση τροποποίησης του Κανονι­ σμού διαχείρισης και εκχώρησης αριθμοδοτικών πόρων.
Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης: Πραγμα­ τοποιήθηκαν έλεγχοι, κατόπιν σημαντικού αριθ­ μού καταγγελιών που έλαβε η ΕΕΤΤ, σχετικά με αυθαίρετη εγγραφή καταναλωτών σε Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ), με αποτέ­ λεσμα ανεπιθύμητες χρεώσεις στον λογαριασμό τους. Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα και συστά­ σεις σε 4 εταιρείες παροχής ΥΠΠ, σε συνέχεια ακροάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί το 2018. Επιπλέον, διενεργήθηκε δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για τις ΥΠΠ, με στόχο την ενίσχυση της προστασί­ ας των καταναλωτών από αυθαίρετες εγγραφές.
 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
15

















































































   13   14   15   16   17