Page 84 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 84

     Τεχνικός Ασφαλείας - Ιατρός Εργασίας
Η ΕΕΤΤ, το 2019, ξεκίνησε συνεργασία με εξειδι­ κευμένη εταιρεία, για την παροχή υπηρεσιών τε­ χνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, με βάση τις προτάσεις που υπέβαλε ο τεχνικός ασφαλείας, σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας, η ΕΕΤΤ προέβη σε βελτιώσεις ως προς τις συνθήκες εργασίας.
Εργαλεία μέτρησης εργασιακής ευημερίας
Το 2019, η ΕΕΤΤ διενήργησε έρευνα στο προσωπικό της, μέσω εξειδικευμένων εργαλείων πρόληψης του εργασιακού άγχους, προκειμένου να ανιχνεύσει και να διαχειριστεί το εργασιακό στρες των εργαζομένων της. Τα αποτελέσματα της έρευνας κοινοποιήθηκαν στα στελέχη και παράλληλα, η ΕΕΤΤ προέβη σε σχε­ τικές παρεμβάσεις, μέσω εξειδικευμένων υπηρεσιών.
Εξειδικευμένες Υπηρεσίες
Στο πλαίσιο της υγείας και ασφαλείας των εργα­ ζομένων, η ΕΕΤΤ ανέθεσε σε ανάδοχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών για την προαγωγή της εργασιακής ευημερίας του προσωπικού της. Στόχος είναι η υποστήριξη και η καθοδήγηση των εργα­
84 ζομένων της ΕΕΤΤ για τη διαχείριση θεμάτων που επηρεάζουν την αποδοτικότητά τους. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται σημαντικά η εργασιακή δέσμευση των στελεχών της ΕΕΤΤ και κατ’ επέκταση αυξάνο­ νται σημαντικά τα επίπεδα παραγωγικότητάς τους. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες διέπονται από τον Γε­ νικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (βλ. σχετικά υποενότητα 7.2) και ακολουθούν ρητά τις αρχές της εμπιστευτικότητας και της εχεμύθειας.
Επίσης, η ΕΕΤΤ διοργάνωσε σειρά διαλέξεων και παρείχε ενημέρωση, σε σταθερή βάση, για σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Περαιτέρω, στελέχη της συμμετείχαν σε εξειδικευμένα στη διοίκηση ανθρώ­ πινου δυναμικού επιστημονικά συνέδρια/ημερίδες.
7.1.4 Υποδομές
Η ΕΕΤΤ, εκτός από τα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα, διαθέτει Περιφερειακά Γραφεία (ΠΓ) στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα. Τα ΠΓ ασκούν όλες τις αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ, με έμφαση σε θέματα εποπτείας και ελέγχου του φά­ σματος ραδιοσυχνοτήτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι περιοχές αρμοδιότητας του Τμήματος Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος στα κε­ ντρικά γραφεία της ΕΕΤΤ στην Αθήνα και των ΠΓ, έχουν ως εξής (βλ. Εικόνα 7.1):
• Τμήμα Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος στα κε­ ντρικά γραφεία της ΕΕΤΤ: Νησιά Αιγαίου, Πελο­ πόννησος και Στερεά Ελλάδα.
• ΠΓ Θεσσαλονίκης: Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία. • ΠΓ Ηρακλείου: Κρήτη.
• ΠΓ Πάτρας: Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος και Νησιά Ιονίου.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2019, το ΠΓ Πάτρας της ΕΕΤΤ μετακινήθηκε σε νέο χώρο, προκειμένου να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις αυξημέ­ νες απαιτήσεις εποπτείας και ελέγχου του φάσμα­ τος ραδιοσυχνοτήτων.
Εικόνα 7.1: Περιοχές εποπτείας και ελέγχου φάσματος ραδιοσυχνοτήτων
Τμήμα Εποπτείας και Ελέγχου Φάσματος
Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης
Περιφερειακό Γραφείο Ηρακλείου Περιφερειακό Γραφείο Πάτρας
7.2 Εφαρμογή Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων
Η ΕΕΤΤ, ως Υπεύθυνη επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, βελτιώνει συνεχώς τις σχετικές διαδικασίες, πρακτικές και πολιτικές, προ­ κειμένου να εφαρμόζει πλήρως τον Γενικό Κανο­
                                                                                                                                                                                 













































































   82   83   84   85   86