Page 83 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 83

    Το 2019, για την κάλυψη των υπηρεσιακών ανα­ γκών της ΕΕΤΤ, αποσπάστηκαν από άλλους φορείς, 8 υπάλληλοι και μετατάχθηκαν 4. Επίσης, 5 ασκού­ μενοι δικηγόροι πραγματοποίησαν την άσκησή τους στο Τμήμα Νομικών Υπηρεσιών. Επιπλέον, η ΕΕΤΤ εξέδωσε προκήρυξη για την πλήρωση 4 θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης102, η οποία είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, για τις συγκεκριμένες θέσεις προχώρησε στη σύσταση και συγκρότηση του Συμ­ βουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ), το οποίο αποτελείται από 2 μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ένα μέλος του Νο­ μικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και 2 μέλη της ΕΕΤΤ.
Περαιτέρω, εξέδωσε απόφαση για την κατανομή θέσεων στις οργανικές μονάδες της ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία, καθώς και η ομαλή μετάβαση στη νέα οργανωτική δομή103. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε και οριστικοποιήθηκε το πλήρες Ψηφιακό Οργανόγραμμα, που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή της ΕΕΤΤ στο Ενι­ αίο Σύστημα Κινητικότητας από την 1η Ιανουαρίου 2020. Το Ψηφιακό Οργανόγραμμα, το οποίο έχει αναρτηθεί στον κεντρικό διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών104, αποτυπώνει τη διάρ­ θρωση και τη στελέχωση όλων των οργανικών μονάδων της ΕΕΤΤ και τα αντίστοιχα περιγράμματα θέσεων εργασίας.
Η ΕΕΤΤ συμμετείχε στο ετήσιο σχέδιο προγραμμα­ τισμού προσλήψεων105, για το 2020, του Υπουρ­ γείου Εσωτερικών, υποβάλλοντας αιτήματα για 35 προσλήψεις, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμο­ γής και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
7.1.2 Επιμόρφωση στελεχών
Παρακολούθηση συνεδρίων και e-learning προγραμμάτων
Η ΕΕΤΤ δίνει έμφαση σε θέματα επιμόρφωσης, δε­ δομένου ότι ο ρυθμιστικός, εποπτικός και ελεγκτι­ κός ρόλος της απαιτεί τη συνεχή ενημέρωση και κα­ τάρτιση του προσωπικού της. Το 2019, στελέχη της ΕΕΤΤ συμμετείχαν συνολικά σε 420 συνέδρια, δια­ λέξεις, ομάδες εργασίας. Επίσης, παρακολούθησαν διεθνείς ειδικευμένους κύκλους σπουδών της Εθνι­ κής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (École
Nationale D’ Αdministration­ENA). Τα θέματα αφο­ ρούσαν κυρίως στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα. Περαιτέρω, στελέχη της ΕΕΤΤ συμμετείχαν σε εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης σε ανώτατα εκπαιδευ­ τικά ιδρύματα, με στόχο την άρτια εξειδίκευσή τους σε θέματα της ειδικότητάς τους.
Συνεργασία ΕΕΤΤ - ΙΝΕΠ
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης του προσωπικού, 72 εργαζόμενοι παρακολούθησαν πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα και 25 συμμετείχαν σε ημερίδες του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοί­ κησης (ΕΚΔΔΑ).
Σεμινάριο ανάπτυξης ικανοτήτων για θέματα 5G
Η ΕΕΤΤ διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Global System for Mobile Communications Association (GSMA), 2 διήμερα σεμινάρια ανάπτυξης ικανοτή­ των, στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών (ΕΡΑ) και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από τον χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο τον Σεπτέμβριο του 2019, με θέμα «5G­Η πορεία προς τα δίκτυα 5ης γενιάς» και συζητήθηκαν η τεχνολογι­ κή εξέλιξη των δικτύων, τα ειδικά χαρακτηριστικά του φάσματος για τα δίκτυα 5G και τα νέα επικείμε­ να επιχειρηματικά μοντέλα. Τον Μάρτιο του 2019, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική δράση που αφο­ ρούσε στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things­ΙοΤ). Ειδικότερα, η θεματολογία επικεντρώ­ θηκε, μεταξύ άλλων, στην επισκόπηση του ΙοΤ, τα σχετικά επιχειρηματικά μοντέλα, τις διαφορές από τις παραδοσιακές υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά του φάσματος που προορίζεται για το ΙοΤ.
7.1.3 Yγεία και ασφάλεια
Το υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον απο­ τελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ΕΕΤΤ. Συγκεκριμέ­ να, η ΕΕΤΤ λαμβάνει μέτρα υγείας και ασφαλείας, καθώς και πρόσθετα μέτρα για την προαγωγή της εργασιακής ευημερίας του προσωπικού της.
Εσωτερική οργάνωση και λειτουργία
  102. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84­86 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007). 103. Απόφαση ΕΕΤΤ 907/015/10­09­2019.
104. http://apografi.gov.gr/charts.html
105. Ν.4590/2019 και Ν.4622/2019, άρθρο 51.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
83















































































   81   82   83   84   85