Page 7 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 7

    Σχετικά με την ΕΕΤΤ
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυ­ δρομείων (EETT) είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή. Αποτελεί την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή (ΕΡΑ) που ρυθμίζει, εποπτεύει και ελέγχει:
• Την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινω­ νιών και Διαδικτύου.
• Τη χρήση φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, έχοντας αρμοδιότητα για τη χορήγηση, ανάκληση ή περι­ ορισμό των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτή­ των, την αδειοδότηση κατασκευών κεραιών και
για θέματα που αφορούν στις προϋποθέσεις διά­ θεσης στην αγορά και χρήσης συσκευών ραδιο­ εξοπλισμού.
• Την ταχυδρομική αγορά, στην οποία δραστηριο­ ποιούνται οι εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταχυμεταφορών.
Επίσης, η ΕΕΤΤ ασκεί αρμοδιότητες επιτροπής αντα­ γωνισμού στις παραπάνω αγορές, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους, αντιμετωπίζοντας απο­ τελεσματικά και άμεσα τους δυνητικούς κινδύνους στρέβλωσης του ανταγωνισμού και προασπίζοντας τα δικαιώματα των χρηστών.
 1992
  Ιδρύεται η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤ), με τον Ν.2075/1992. Οι αρμο­ διότητές της επικεντρώνονταν στην εποπτεία και τον έλεγχο της απελευθερωμένης αγοράς των τηλεπικοινωνιών.
 1995
  Ξεκινά η λειτουργία της ΕΕΤ.
   1998
 Ανατίθεται στην ΕΕΤ η επιπρόσθετη ευθύνη για την εποπτεία και ρύθμιση της αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών με τον Ν.2668/1998, ο οποίος καθόριζε τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Η Αρχή μετονομάζεται σε Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
 2000
  Ενισχύεται ο ρυθμιστικός, εποπτικός και ελεγκτικός ρόλος της με τον Ν.2867/2000.
   2003
 Ενισχύονται οι αρμοδιότητές της στην ταχυδρομική αγορά με την τροποποίηση του N.2668/1998. Το νέο πλαίσιο καθορίζεται με τον N.3185/2003 για το σταδιακό άνοιγμα της ταχυδρομικής αγοράς στον ανταγωνισμό και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ στη συγκεκριμένη αγορά.
 2006
  Καθορίζεται το πλαίσιο παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συναφών ευκολιών και επίσης, διευρύνονται οι αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ. Το νέο πλαίσιο καθορίζεται με τον Ν.3431/2006 περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που ενσωμάτωσε νεότερες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις.
  2012
 Αυξάνονται οι αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ, όπως προβλέπεται στους Ν.4070/2012 και 4053/2012, μεταξύ άλλων, σχετικά με την αρμοδιότητα διαχείρισης του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων για υπηρεσίες επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής και την εξασφάλιση μεγαλύτερης διαφάνειας και αποτελεσματικότητας σε ζητήματα όπως, η αδειοδότηση κατασκευών κεραιών, η ανάλυση αγορών και η προστασία των καταναλωτών.
    ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
7











































































   5   6   7   8   9