Page 37 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 37

    φοράς της εταιρείας36. Στόχο της τροποποίησης αποτέλεσε η παροχή νέων υπηρεσιών μακροχρό­ νιας μίσθωσης υποδομών με συμβάσεις τύπου IRU (Indefeasible Right of Use) 30 ετών, προκειμένου η εταιρεία να συμμετάσχει στη δημόσια πρόσκλη­ ση για τη χαρτογράφηση υποδομών, που μπορούν να αξιοποιηθούν για το έργο «Ανάπτυξη Υποδομών Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultrafast Broad­ band (UFBB)».
Έλεγχος τιμών
Η ΕΕΤΤ, τον Απρίλιο του 2019, ενέκρινε με απόφα­ σή της37, τις τιμές των υπηρεσιών χονδρικής πρό­ σβασης που είχαν υποβάλει οι 3 παραπάνω εταιρεί­ ες και περιλαμβάνονται στις προσφορές αναφοράς τους. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.
3.1.6 Κανονισμός Γενικών Αδειών
Την 1η Ιανουαρίου 2019, τέθηκε σε ισχύ το 3ο και τελευταίο στάδιο ρυθμίσεων που προβλέπεται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών38. Ο Κανονισμός καθο­ ρίζει τις υποχρεώσεις των αδειοδοτημένων παρό­ χων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο, μεταξύ άλλων, την προάσπιση των δικαιωμάτων των συν­ δρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο. Το 1ο στά­ διο των ρυθμίσεων του Κανονισμού, είχε τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2017 και το 2ο στάδιο τον Οκτώβριο του 2018.
Στο 3ο στάδιο προβλέπονται οι ακόλουθες υποχρε­ ώσεις:
Ανώτατο ύψος τέλους πρόωρης διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου
Ο Κανονισμός καθορίζει επακριβώς τον αλγόριθμο με τον οποίο υπολογίζεται το ανώτατο ύψος του τέ­ λους πρόωρης διακοπής σύμβασης. Πρόκειται για το τέλος με το οποίο οι πάροχοι χρεώνουν τους συν­ δρομητές τους, εάν διακόψουν τη σύμβαση ορισμέ­ νου χρόνου πριν τη λήξη της (δηλαδή την καταργούν ή τη μεταφέρουν σε άλλο πάροχο, πριν τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης).
Σύμφωνα με τον αλγόριθμο, εάν η διακοπή επέλθει κατά τους:
­ Πρώτους μήνες της σύμβασης, το τέλος ισούται με το σύνολο των εκπτώσεων παγίου που έχει λάβει ο συνδρομητής από την έναρξη της σύμβασης μέ­ χρι τη διακοπή, συν το αναπόσβεστο υπόλοιπο τυ­ χόν επιδότησης συσκευής ή κατασκευής δικτύου.
­ Τελευταίους μήνες της σύμβασης, το τέλος ισού­ ται με το ένα τρίτο των παγίων που αντιστοιχούν στη χρονική περίοδο από τη διακοπή μέχρι την ολοκλήρωση της σύμβασης, συν το αναπόσβεστο υπόλοιπο τυχόν επιδότησης συσκευής ή κατα­ σκευής δικτύου.
Το τέλος πρόωρης διακοπής της σύμβασης αναγρά­ φεται στην πρώτη σελίδα κάθε σύμβασης, αναλυτι­ κά για κάθε μήνα διακοπής της και απαγορεύεται να υπερβαίνει το ανώτατο ύψος που ορίζει ο Κανονι­ σμός.
Δυνατότητα αυτόματης διακοπής παροχής υπηρεσι- ών για αποφυγή υπερχρεώσεων
Οι συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την αυτόματη δια­ κοπή της παρεχόμενης υπηρεσίας, κάθε φορά που ο λογαριασμός τους υπερβαίνει συγκεκριμένο ανώτατο χρηματικό όριο, το οποίο οι ίδιοι επιλέγουν, με βάση 3 τουλάχιστον εναλλακτικές, που οφείλει να προσφέρει ο πάροχος. Σε περίπτωση αυτόματης διακοπής, λόγω υπέρβασης του ορίου, η δυνατότητα εκ νέου χρήσης των υπηρεσιών ενεργοποιείται αυτόματα, με την έναρ­ ξη του επόμενου κύκλου τιμολόγησης. Σημειώνεται ότι, ο συνδρομητής διατηρεί το δικαίωμα να αιτηθεί προς τον πάροχό του, την άμεση επανέναρξη παροχής των υπηρεσιών, οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί.
Εύκολη πρόσβαση στους συμβατικούς όρους και τους τιμοκαταλόγους
Οι πάροχοι έχουν υποχρέωση να αναρτούν, σε εύ­ κολα προσβάσιμο από τους συνδρομητές σημείο του διαδικτυακού τόπου τους, αναλυτικές πληρο­ φορίες, σχετικά με τους ισχύοντες όρους των συμ­ βάσεών τους και τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών, καθώς και τις εκάστοτε τροποποιήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο, οι συνδρομητές μπορούν να ενη­ μερώνονται σε σταθερή βάση για τους όρους των συμβάσεων και τα ­υφιστάμενα ή παλαιότερα­ τιμο­ λόγια υπηρεσιών.
Ηλεκτρονικές επικοινωνίες
  36. «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμε­ τάλλευσης­Αξιοποίησης των Υποδομών με ΣΔΙΤ στη γεωγραφική ενότητα 2, βάσει της αριθμ.1248/29­12­2014 Σύμ­ βασης Σύμπραξης μεταξύ της ΚτΠ και της ως άνω εταιρείας».
37. Απόφαση ΕΕΤΤ 891/002/15­04­2019.
38. Απόφαση ΕΕΤΤ 834/002/09­11­2017 (ΦΕΚ 4262/Β/06­12­2017).
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
37













































































   35   36   37   38   39