Page 10 - ΕΕΤΤ | ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2019
P. 10

Ολομέλεια
Σύνθεση
Η ΕΕΤΤ διοικείται από εννεαμελή Επιτροπή, αποτε- λούμενη από τον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους, οι οποίοι είναι αντίστοιχα αρμόδιοι για τους το- μείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομι- κών υπηρεσιών και 6 Μέλη. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι επιλέγονται και διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥπΨΗΠΤΕ)1 και γνώμη της Ειδι- κής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τα Μέλη διορίζονται από τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ. Οι πράξεις διορισμού δημοσιεύονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ, τεύ- χος ΥΟΔΔ).
Η θητεία της Ολομέλειας είναι τετραετής και δεν επιτρέπεται διορισμός μέλους για περισσότερες από 2 θητείες, διαδοχικές ή μη. Για την Ολομέλεια επιλέγονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξειδίκευσης. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.
Mε τις Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 2/09-02-20182 και 1/17-01-20183, καθώς και με την απόφαση 78/10-01-20184 του ΥπΨΗΠΤΕ, επε- λέγησαν και διορίσθηκαν τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, η σύνθεση της οποίας ήταν η ακόλουθη:
Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος
Πρόεδρος
Δρ Αγγελική Σγώρα (έως 22-07-2019)
Αντιπρόεδρος
για τον τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών
Δρ Σπυρίδων Παντελής
Αντιπρόεδρος
για τον τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών
Καθηγητής Αντώνιος X. Γαστεράτος
Ελένη Γουσίου
Δρ Νικόλαος X. Καψάλης
Δρ Γρηγόριος Ε. Κουλούρας
Δρ Αργυρώ Μαγκανιώτη
Καθηγήτρια Αριστέα Σινανιώτη-Μαρούδη
Μέλος
  1. Από 08-07-2019 και στο εξής, από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 2. ΦΕΚ 72/ΥΟΔΔ/09-02-2018.
3. ΦΕΚ 17/ΥΟΔΔ/17-01-2018.
4. ΦΕΚ 7/ΥΟΔΔ/11-01-2018.