MENU
Αναζήτηση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αρχική > Δελτία τύπου > Εκλογή του Προέδρου της ΕΕΤΤ Καθηγητή Κ. Μασσέλου στην Προεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για...
Title Date Icon 30/09/2021

Εκλογή του Προέδρου της ΕΕΤΤ Καθηγητή Κ. Μασσέλου στην Προεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) για το 2023

30/9/2021

«Οι φετινές εκλογές του BEREC λαμβάνουν χώρα κατά το διαφαινόμενο τέλος της πανδημίας Covid. Η σημασία των ποιοτικών και προσβάσιμων σε όλους ψηφιακών υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα. Μαζί με τους συναδέλφους μου ευρωπαίους ρυθμιστές, θα εργαστούμε για να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού οράματος για μια «πράσινη» κοινωνία των Gigabit και στην ενδυνάμωση των τελικών χρηστών».

Σήμερα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, το Συμβούλιο του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (BEREC) εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο του Σώματος για το 2023, τον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ Καθηγητή Κωνσταντίνο Μασσέλο. Το 2022 και το 2024, ο κ. Μασσέλος θα είναι Αντιπρόεδρος του Σώματος.

Tο BEREC αποτελεί ευρωπαϊκό όργανο που συστάθηκε το 2009. Μέλη του είναι οι Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (ΕΡΑ) Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι εκλέγονται μεταξύ αυτών. Το BEREC αποτελεί το κύριο συμβουλευτικό όργανο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και παράλληλα προωθεί τη διάδοση καλών πρακτικών και εκτός ΕΕ.

Το BEREC συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕ ως προς τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής ευρωπαϊκής αγοράς για τα δίκτυα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μέσω της ομοιόμορφης εφαρμογής του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου, προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το BEREC εργάζεται προς την κατεύθυνση ενός διαφανούς και σταθερού ρυθμιστικού περιβάλλοντος, το οποίο προάγει τον ανταγωνισμό και ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε ευρυζωνικές υποδομές υψηλής ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη.

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος διατελεί Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), από τον Φεβρουάριο του 2018. Επίσης, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιπλέον, είναι μέλος του Συμβουλίου του BEREC και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Σώματος το 2019.

Η εκλογή του στην Προεδρία του BEREC καταδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕΤΤ στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την έμπρακτη αναγνώριση της πολύτιμης εμπειρίας και τεχνογνωσίας της στη διοίκηση του BEREC.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γρηγόρης Καρίμαλης

Τμ. Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

T 210 615 1013

E gkarimalis@eett.gr

  • Είδος δημοσίευσης