Home Page
Οργανωτική Επιτροπή
›› Επικοινωνία
Το Συνέδριο
›› Πρόγραμμα
›› Gallery
›› Φόρμα Συμμετοχής
›› Τελευταία Νέα
›› Ομιλητές
›› Ομιλίες
›› Videos
›› Διαμονή
›› Πρακτικά Συνεδρίου
Συνεδριακός Χώρος
›› Πρόσβαση στο ΔΑΪΣ
›› Τεχνολογία
Η Αθήνα
Χρήσιμα links

Προσθήκη στα αγαπημένα
Αποστολή σελίδας με mail
Εκτύπωση σελίδας

Ομιλητές

Pascal Clivaz
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Universal Postal Union (UPU)

Ημ/νία Γέννησης: Sierre, 16 Αυγούστου1968
Υπηκοότητα: Ελβετική
Θέση: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU)
Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος με 2 παιδιά

Γεννημένος στις 16 Αυγούστου 1968 στο Sierre (καντόνι του Valais) της Ελβετίας, ο Pascal-Thierry Clivaz ξεκίνησε τη δημόσια υπηρεσία του στην ηλικία των 15 ετών, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Δυτική Αφρική. Αφού απέκτησε πτυχίο νομικής στο Πανεπιστήμιο του Fribourg (1995) και ολοκλήρωσε άλλες σπουδές (στη διαχείριση δημόσιων υποθέσεων και lobbying), εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο πριν στραφεί στη διεθνή σφαίρα.

Ο κ. Clivaz βοήθησε στη διοικητική μεταρρύθμιση της ελβετικής PTT (ταχυδρομική, τηλεγραφική και τηλεφωνική υπηρεσία), η οποία οδήγησε στη δημιουργία της Swiss Post την 1η Ιανουαρίου 1998. Στη συνέχεια, επελέγη για εργασία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Μετά την επιστροφή στη Βέρνη, ο κ. Clivaz κατείχε τις διαδοχικές θέσεις επιστημονικού συμβούλου, αναπληρωτή διευθυντή και τέλος, διευθυντή διεθνών και κανονιστικών υποθέσεων (2000-2005) στο Swiss Post.

Υπό την ιδιότητα αυτή, ήταν μέλος της γενικής γραμματείας της ομάδας, υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση και το προσωπικό, καθώς και τις εταιρικές σχέσεις με τη Συνομοσπονδία και διάφορους διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Clivaz εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PostEurop (2002-2005), μιας ένωσης που περιλαμβάνει 52 ευρωπαϊκούς δημόσιους ταχυδρομικούς φορείς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Clivaz συμμετέχει από το 1995 στις εργασίες της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), πρώτα ως εκπρόσωπος και στη συνέχεια ως επικεφαλής της ελβετικής αντιπροσωπείας. Υπό την ιδιότητα αυτή, ανέλαβε και άλλα καθήκοντα, όπως η προεδρία της επιτροπής σύνταξης του συνεδρίου του Βουκουρεστίου, η αντιπροεδρία της συνεργασίας και η ανάπτυξη του διοικητικού συμβουλίου της UPU (1999-2004) και η προεδρία της ad hoc ομάδας για την προετοιμασία της διάσκεψης στρατηγικής της Γενεύης.

Το 2005, ο κ. Clivaz εντάχθηκε στην UPU, υπηρετώντας ως διευθυντής οικονομικών και στρατηγικών για οκτώ χρόνια. Ο εκσυγχρονισμός της δημοσιονομικής διαχείρισης - που επιτρέπει στον οργανισμό να πιστοποιείται βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων του δημόσιου τομέα (IPSAS, 2012) - και η ανάπτυξη της παγκόσμιας στρατηγικής της Ένωσης ήταν δύο από τις σημαντικότερες συμβολές του.

Υποψήφιος του ελβετικού ομοσπονδιακού συμβουλίου, ο κ. Clivaz εξελέγη στις 10 Οκτωβρίου 2012 από το Παγκόσμιο Ταχυδρομικό Συνέδριο της Ντόχα (Κατάρ) στη θέση αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου της UPU. Στην ηλικία των 44 ετών, ο κ. Clivaz αναδείχθηκε ως ο Ελβετός με την υψηλότερη εκλεγμένη θέση στον ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς σταδιοδρομίας του, ο κ. Clivaz δεν ξεχνά τις ρίζες του. Το έργο του συνεχίστηκε σε περιφερειακό επίπεδο, τόσο στις ενώσεις όσο και στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Ως γραμματέας και έπειτα πρόεδρος μιας τράπεζας Raiffeisen, ο κ. Clivaz έθεσε σε εφαρμογή τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της και ειδικότερα για να διατηρήσει την αποστολή της εγγύτητας. Με την ίδια αποφασιστικότητα, εξελέγη (2003) στο διοικητικό συμβούλιο του Provins Valais, όπου υπηρετούσε για 10 χρόνια πριν αποχωρήσει για να επικεντρωθεί πλήρως στη θέση του στον ΟΗΕ.

Ο Pascal Clivaz είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

 

  English Version



ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συνεδριακός Χώρος: ΔΑΪΣ Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο


    :: Web Site implemented by EETT IT Department