2ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο, 1 έως 3 Ιουνίου 2007 στην Αθήνα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) πρόκειται να διοργανώσει τριήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι Παγκόσμιες Δυναμικές του Ευρυζωνικού Διαδικτύου- Εxploring the Global Dynamics of Broadband Internet». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την 1, 2 και 3 Ιουνίου 2007 στο Ξενοδοχείο Lagonissi Grand Resort.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναλύσει τη διεθνή διάσταση του ευρυζωνικού διαδικτύου. H πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 1η Ιουνίου 2007) θα επικεντρωθεί θεματικά στις πολιτικές ανάπτυξης του ευρυζωνικού διαδικτύου, και ειδικότερα στις εφαρμοζόμενες εθνικές πολιτικές, τις διεθνείς συνεργασίες που δημιουργούνται για την προαγωγή του καθώς επίσης και στις προσεγγίσεις του πολιτικών κομμάτων. Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο, 2 Ιουνίου 2007) θα συζητηθούν οι διεθνείς εφαρμογές του ευρυζωνικού διαδικτύου και οι ρυθμιστικές ενέργειες για τη διάδοσή τους. Τέλος, μέσα από τις εργασίες της τρίτης ημέρας (Κυριακή, 3 Ιουνίου 2007) θα αποτυπωθεί η ελληνική πραγματικότητα όσον αφορά στο ευρυζωνικό διαδίκτυο, σε επίπεδο αγοράς και κοινωνίας πολιτών.
Tην έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Καραμανλής. Ως κεντρική ομιλήτρια θα συμμετέχει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κα Viviane Reding.
Στο Συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, Υπουργεία και Ρυθμιστικές Αρχές Επικοινωνιών, διεθνείς φορείς με αρμοδιότητες στον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημόσιοι οργανισμοί και εκπρόσωποι καταναλωτών, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 615 1011, κα Δήμητρα Νικολακοπούλου, Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, e-mail: dnikol@eett.gr
|